DualArt Design

Urbanism

Urbanism si Amenajarea Teritoriului, Plan Urbanistic Zonal - PUZ, Plan Urbanistic General - PUG si Plan Urbanistic de Detaliu - PUD

Urbanismul si Amenajarea Teritoriului au ca rol abordarea sistemica a asezarilor umane de la macroteritorii spre microteritorii. Astfel o abordare la nivel general pentru teritoriul unei tari va avea rezultate mult mai bune decat o suma de abordari locale. Astfel Urbanismul si Amenajarea Teritoriului studiaza asezarile umane din mai multe puncte de vedere, prelucrand datele obtinute din alte domenii precum topografia, sociologia, statistica, geografia, arhitectura, economia, arhitectura si le foloseste pentru a realiza un diagnostic in care sunt evidentiate punctele tari si punctele slabe ale zonei studiate, precum si oportunitatile de dezvoltare sau amenintarile externe ce pot afecta pozitiv sau negative dezvoltarea unui teritoriu. Acest principiu poate functiona de la scara globala pana la structurarea unei intersectii.

Planul de urbanism are ca rol si incadrarea constructiei dorite in parametrii legislativi in vigoare.
In functie de suprafata si solicitarile de tema ale proiectului se pot intalni mai multe tipuri de proiecte:

Studii de Amenajarea Teritoriului:
PATN - Plan de Amenajare a Teritoriului National.
PATJ - Plan de Amenajare a Teritoriului Judetean.

Studii de Urbanism de tipul :
PUG - Plan Urbanistic General.
PUZ - Plan Urbanistic Zonal.
PUD - Plan Urbanistic de Detaliu.

Acestea sunt cel mai importante instrumente ale Urbanismului si Amenajarii Teritoriului. Acestora le revine atributia de a controla si modela dezvoltarea asezarilor umane.

 

plansa regulament Pug Calarasi

Plansa reglementari PUZ zona centrala Calarasi

 

 

 

 

 

 

 

 

                       PUG Calarasi                                                            PUZ zona centrala Calarasi