DualArt Design

Plan urbanistic zonal

 

Plan Urbanistic Zonal  - PUZ - Regulamet de urbanism

Realizam Proiecte tip PUZ ( Plan Urbanistic Zonal ) incepand de la 700 euro. Pentru suprafete mai mari pretul se negociaza.

 

Un Plan Urbanistic Zonal (Planul de Urbanism Zonal ) - PUZ -  este un proiect in cadrul urbanismului si amenajarii teritoriului ce porneste de la regulamentul local de urbanism al PUG -ului si reglementeaza zonele acestuia.

Orice Plan Urbanistic Zonal (Planul de Urbanism Zonal ) - PUZ- are un caracter aparte intrucat are ca finalitate un Regulament de Urbanism. Are deci caracer de lege.

Proiectul Urbanistic Zonal  are o Importanta deosebita deoarece poate modifica parti din regulamentul local de urbanism.  Acest fenomen se intampla atunci cand se doreste construirea unei cladiri ce depaseste suprafata, inaltimea sau schimba regimul de proprietate sau functiunea zonei.

Foarte important este faptul ca acest Plan Urbanistic Zonal  ( PUZ ) poate tine loc de regulament local de urbanism in zonele in care nu exista PUG aprobat, autorizatiile de construire se eliberaza in baza acestui Plan de Urbanism Zonal.

Proiectul Urbanistic Zonal detaliaza prevederile Proiectului Urbanistic General. Regulamentul Local de Urbanism imparte zonele orasului in UTR-uri (untati teritoriale de referinta), pe care Planul de Urbanism Zonal le detaliaza aratand astfel functiunile, lotizarile sau prezinta rezolvarea problemelor in detaliu.

Pentru a va exemplifica, va prezentam un extras din PUG-ul Calarasului, prin care se distinge zona centrala a orasului si cum a fost aceasta reglementata de PUZ - zona centrala (Proiect Urbanistic zona centrala).

plan de urbanism zonal
           Plan urbanistic General PUG          []         Plan urbanistic zonal  PUZ-zona centrala

Planul Urbanistic Zonal (Planul de urbanism zonal) - PUZ - are un rol important in cadrul dezvoltarii orasului; deoarece detaliaza reglementarile PUG, si poate tine loc de regulament