DualArt Design

Exemple

Exemple Arhitectura ecologica - locuinta ecologica, hotel ecologic


CASE SUBTERANE - (case ecologice) 

Casele subterane nu mai sunt o noutate. Trendul lor este într-o continua crestere, poate si datorita integrarii acestora in miscarea cladirilor verzi, din arhitectura ecologica. Constructiile subterane de azi îmbina intr-un mod foarte avantajos tehnologia hi-tech cu metodele vechi de semitngropare a cladirilor. Unul dintre cei care au promovat aceasta direcţie a constructiilor "ingropate" este Malcolm Wells, considerat mai mult decat un activist sau un iubitor al pamantului. El este numit parintele arhitecturii care sprijina constructiile ecologice prin conservarea energiei. Ridicarea unei astfel de constructii presupune in primul rand luarea in calcul a unor aspecte precum tipul solului, gradul de precipitatii, nivelul de apa din sol, stabilitatea pantei. Designul si marimea unei case sunt influentate de aceste elemente. De asemenea, tehnicile speciale de drenaj trebuie puse in aplicare, in special de-a lungul zonei acoperisului. Apoi, materialele de constructie trebuie sa fie rezistente la umiditate, durabile, suficient de puternice pentru a face fata presiunii subterane. Si nu in ultimul rand, absolut toate casele subterane au nevoie de un sistem de ventilatie bine pus la punct care sa controleze calitatea aerului si umiditatea din interior. Alegerea unei astfel de case pe jumatate în pamant, comparativ cu o locuinta conventionala, are avantaje serioase:

 • costurile de intretinere sunt semnificativ mai mici

 • rezistenta la vant, foc si cutremure este remarcabila

 • izolația fonică, dar și cea termică sunt excelente

 • consumul de energie este foarte scazut. Temperatura din subteran, relativ constanta pe tot parcursul anului, ofera un mediu racoros vara și calduros iarna

 • utilizarea energiei solare reduce costurile aproape de zero, locuinta beneficiind de apa calda si caldura tot anul

 • casa poate fi construita cu succes si pe suprafete abrupte

 • locuinta ecologica se armonizeaza cu peisajul, cu natura, protejand mediul înconjurator. Printre dezavantajele folosirii acestui model de constructie se numara: schimb redus de aer cu exteriorul, probleme in calitatea aerului, alegerea unui acoperis mai robust care sa permita acoperirea lui cu pamant si verdeata, dificultati in caz de inundatii, dificultati în instalarea cablurilor electrice sau a sistemului de canalizare. Tehnologia de azi, însa, poate depasi orice dificultate de ordin tehnic.Arhitectura underground - casa subterana ecologica
11.11.2008 in Constructii, Tipuri case

Postat 11.11.2008 in "Constructii, Tipuri de case"

Multa lume neglijeaza, in momentul amenajarii gradinii, aspecte extrem de importante precum elementele de decor, armonia spatiului verde cu arhitectura ecologica a casei, culoarea pavajului sau forma aleilor. Amenajarea unei curti include alegerea plantelor, proiectarea aleii principale, stabilirea cararilor, alegerea materialului pentru pavaj, etc. Nu trebuie neglijate nici cele mai mici detalii. Arhitectura casei are mare importanta in abordarea stilului de amenajare a gradinii. Mai mult, nuanta si compozitia pavajului trebuie sa fie in acord cu coloritul casei, indiferent ca e vorba de gresie, pietris, lemn, piatra naturala, dale sau ciment. Nu este deloc indicat ca aleea principala sa fie in linie dreapta, de la poarta la usa casei. Sunt preferate aleile serpuite cu mici trucuri (o fantana arteziana, o mica statueta). Sunt indicate materiale pentru pavaj care sa prezinte mai multe avantaje: rezistenta la inghet sau la temperaturi ridicate, usurinta in instalare si la întretinere, aderenta maxima cu solul, siguranta.

 • Piatra naturală are calități deosebite și este preferata multora, poate și pentru că, alături de lemn, este un element natural de care oamenii sunt foarte legati. O alee pavata cu piatra naturala va impresiona intotdeauna deoarece nuantele, formele si consistenta sunt unice. Iar in anumite traditii piatra este atat de venerata incat nu se concepe lipsa ei din gradina. Funcționala si spectaculoasa, in stare bruta sau prelucrata, piatra poate fi folosita cu succes la pavarea aleilor supuse unui trafic nu atat de intens.

 • Pietrișul decorativ reprezinta o soluție atragatoare și economica. Asezat peste diferite placi creeaza o zona estetică cu un puternic impact vizual. Nu este recomandat aleilor unde se circulă cu masina.

 • Pietrele din beton sunt disponibile în diferite marimi si imita foarte bine piatra naturala. Sunt indicate atat pentru micile carari inguste cat si pentru aleile foarte circulate.

 • Pentru o atmosfera rustica ia in calcul aleile presarate cu scoarta de copac sau cu mici crengute. Efectul este garantat dar nu durează decât un sezon.

 • Dalele goale pe dinauntru, umplute cu pamant și gazon, nu numai că promovează protecția mediului dar și ofera o identitate proprie gradinii.


Aleile paradisului verde
19.11.2009 - Amenajari exterioare

          Postat 19.11.2009 in "Amenajari exterioare"

HOTELURILE ECOLOGICE

Cea mai puternica tendinta, in turismul actual, este grija pentru protectia mediului inconjurator, asa ca firmele au inceput sa proiecteze hoteluri de lux ecologice. Acestea promoveaza consumul echilibrat de resurse naturale - energie termica, electrica si apa - si incearca sa-i constientizeze pe vizitatori asupra problemelor de mediu. In continuare prezentam cateva astfel de hoteluri caracterizate prin lux si rafinament:

 

Hotel ecologic - Post Ranch Inn - Big Sur California

Amplasat pe stancile din Big Sur, California, Post Ranch Inn ofera locuri de cazare superbe  pentru un concediu relaxant. Arhitectura statiunii de lux îmbrăţişează frumusetea costei Big Sur. De aici se pot observa foarte bine frumusetile naturii sau se pot vizita  orasele pitoresti  din Monterey şi Caramel. Camerele oferă o eleganta rustica fiind caracterizate de lux si confort. Deasemenea hotelul este dotat cu restaurant, piscina, sala de masaj, spa, si sali de tratament balnear. Restaurantul are vedere la Oceanul Pacific. Hotelul are o structura extraordinara, dormitoarele au pereti de sticla, mobilier personalizat contruit din lemn , semineu. Pardoselile sunt din beton cu calduara radianta. Fiecare apartament are 960 de metri patrati.Hotelul detine cateva case in copaci, asa numitele "tree house". Acestea au forma triunghiulara, au podea forestiera , si o scara petru fiecare intrare. Fiecare camera are un pat, fereastra, birou şi un semineu.

 

        

Post Ranch Inn

         
                     Post Ranch Inn          
Sursa:www.postranchinn.com
by teNeues Publishing Group
Sursa:Cool Hotels - Ecological / published

Post Ranch Inn


Post Reanch Inn


Post Ranch Inn

                                                                                      Sursa: www.postranchinn.com

 


Hotel ecologic - Lake Placid Lodge

Lodge Whiteface este situat pe marginea lacului Placid din New York şi creaza o atmosfera rustica si linistitoare , asemanatoare  vietii de  tara fiind un refugiu de la ritmul agitat al vietii urbane. Hotelul a fost finalizat in iunie 2005 si este una dintre cele mai grandioase proprietati din regiune, fiind realizat in mare parte din lemn.

Sursa: www.thewhitefacelodge.com

Lake Placid lodge

Lake Placid lodge


 

Hotel ecologic - The point - Saranac Lake , New York

Situat pe o peninsulă de 10 acrii de-a lungul lacului Saranac , la aproximativ 150 km nord de Albany, acest hotel ofera turistilor sai o lume rustica dar luxoasa. The Point a fost construit la începutul anilor 1930 si a fost considerat  cel mai luxos hotel - vila din statiune. Chiar şi astăzi se situeaza pe primul loc printre cele mai bune hoteluri din New York si este cel mai preferat de turisti, fiind caracterizat de un farmec unic , rustic. Este decorat intr-un mod rafinat cu un mobilier antic , camerele fiind spatioase si avand seminee ce confera caldura si comfort  persoanelor cazate. Deasemenea  camerele au terasă cu ieşire privata, cameră de mic dejun, dressing.

            The Point             

The Point

           


 

Sursa:bandb.about.com/od/newyork/.../the_point.htm

Case ecologice - Necker Island - British Virgin Island

Cele cinci case ecologice tropicale localizate pe Necker Island sunt perfecte pentru o vacanta retrasa in insulele Caraibe. Trei dintre vile au  trei niveluri cat si loc pentru luat masa in aer liber iar două dintre case sunt apartamente cu un singur nivel . Fiecare vila are acces la piscine private si vedere spre uimitoarele  peisaje din Necker Island şi  dispre ocean.

               

Necker Island

     
             

Necker Island

      

Necker Island

Necker Island


 

 

 

 

Sursa:www.neckerisland.virgin.com

 Din exeplele prezentate se poate observa ca arhitectura ecologica fera o solutie naturala pentru a inlocui "cutiile" de beton in care traim. Cladiriile ecologice sunt o alternativa reala si confortabila pentru modul nostru de a trai. Arhitectura ecologica ofera un mediu rustic, luxos si un refugiu in fata tuturor elementelor negative din viata noastra.