DualArt Design

Beneficii

Avantaje arhitectura ecologica - financiare, spirituale, sanatate

Partea buna in ceea ce priveste cladi­rile verzi este ca ele nu implica aproape nici un aspect negativ. Avantajele construirii unei cladiri conform principiilor ecologice ar trebui sa poata determina pe oricine sa se gandeasca bine inainte sa achizitioneze o cladire si sa ia in considerare cumpararea uneia verzi. Beneficiile constructiilor ecologice sunt vizibile si se observa, in primul rand, in cazul facturilor la curent, care se reduc considerabil. Perioadele de recuperare a banilor investiti in folosirea diferitelor materiale si tehnici ecologice pot fluctua, insa. De exemplu, suma investita pentru izolarea termica si iluminarea eficienta poate fi recuperata in aproximativ un an sau doi. Singura problema ar putea fi costurile ridicate ale unui sistem de generare a electricitatii cu ajutorul pano­urilor solare fotovoltaice, insa chiar si aceste sisteme se vor ieftini in viitor. Potrivit specia­listilor, daca o cladire este construita ecologic de la bun inceput, costul ei il poate depasi cu maximum cinci procente pe cel al unei constructii realizate traditional.

Hacienda San Jose - Mexico

Sursa:www.haciendasmexico.com/sanjose/overview.php


 Potrivit celor mentionate mai sus, arhitectura ecologica aduce avantaje financiare prin recuperarea investitiei initiale. O constructie ecologica aduce confort utilizatorului sau.

 Prin folosirea principiilor din arhitectura ecologica putem crea un mediu cu o temperatura constanta ce aduce un confort sporit in folosirea acestor constructii. Materialele ecologice sunt biodegradabile, nu emit substante, nu sufera modificari compozitionale si deci nu dauneaza in nici un fel mediului sau omului.

 In arhitectura ecologica materialele naturale (lemn, pamant,etc.) pot fi utilizate in crearea de constructii sau intregi ansambluri rezidentiale eccologice  cu un design special. Aceste tipuri de amenajri ecologice sunt foarte indragite de utilizatori intrucat arhitectura ecologica lucreaza cu linii curbe, muchii rotunjite, forme organice prezente in natura. In arhitectura ecologica nu exista constructii inestetice deoarece volumetria accestora este inspirata din ergonomia lucrurilor din natura.

 Astfel arhitectura ecologica aduce avantaje financiare, spirituale si nu in ultimul rand aduce sanatate omului si mediului inconjurator.


 


 

     Exemplu Ansamblu de lcuinte Ecologice: Carterul de locuinte naturale Tartasesti    

cartier de case naturale din Tartasesti

 Acest concept de cartier ecologic este primul de acest fel din Romania. Acest cartier ecologic ofera un mediu de locuire confortabil, dotat cu unitati comerciale, de invatamant si de relaxare. Structura cladirilor este din lemn si pamnt natural. Aceasta tehnologie a fot importata din occident si implementata aici. Pentru mai multe detalii acceati pagina "Cartier ecologic Tartasesti" din meniul Portofoliu.