Modele 3D

Modelarea "3D" este o practica putin folosita in tara noastra. Reprezentarea in "3D" se realizeaza numai pe calculatoare de ultima generatie, cu ajutorul unor programe performante de specialitate. Rezultatul final al acestor modelari sunt imagini realiste (generate de calculator), imagini care poarta numele de randari.
Avantajul de a face o simulare "3D" este acela ca se poate vedea proiectul finalizat inainte de inceperea efectiva a constructiei. Un amanunt deosebit de important la modelarea "3D" este acela ca acum se pot reda orice conditii de luminozitate, pe timp de zi (insorit/ innorat) sau de noapte, in orice perioada a anului.

Firma DUAL ART DESIGN vine in sprijinul proiectelor dumneavoastra cu urmatoarele servicii:


1. Reprezentari "3D" - crearea unui model virtual al constructiei prezentata in proiect. Proiectul in sine contine:
- randari cu toate fatadele;
- filme reprezentand cladirea.

Inserarea unui model 3D (o cabana) itr-un sit real (montan)

2. Inserare "3D"  in sit real - se creaza o imagine a zonei unde se doreste construirea edificiului. Imaginea poate fi generata pe calculator sau intocmita cu ajutorul unor fotografii facute preliminar si contine urmatoarele piese:
- randari cu fatadele si vecinatatile lor;
- perspective ale ansamblului;
- planul de situatie;
- filme de prezentare cu ansamblul in cauza.

Simularea unor conditii de iluminat redus

3. Simularea unor conditii de iluminat - modelul 3D este supus unor conditii de lumina naturala pentru a studia imaginea acestuia pe totata durata zilei. Se pot face astfel de studii atat ziua la orice ora, zi sau luna dar si pe timpul noptii. Pentru modul de noapte se aplica iluminat nocturn, artificial (stalpi de iluminat, lampi, proiectoare, etc.)

Studiul cuprinde urmatoarele piese:

- Randari cu modelul 3D respectand conditiile de iluminat cerute de beneficiar

Cartier de case naturale din Tartasesti

Concluzie:

Arhitectura se foloseste de modele 3D pentru a reda imaginea reala a proiectelor inainte de realizarea acestora.