dual art
dual art

dual-art top

Proiecte si Sudii

Proiecte si studii arhitectura, urbanism si peisagistica-anteproiect

Proiectele mari sau cele cu o tema inovatoare ridica un grad mai mare de dificultate. Aceste dificultati sunt date de lipsa informatiilor referitoare la costuri, suprafete, estetica sau materiale.

Pentru a obtine aceste informatii se pot face anteproiecte sau studii, iar astfel putem obtine suprafete, liste de materiale si preturi precum si imaginea pentru obiectul investitiei.

Anteproiect                                                                                                                             

Un anteproiect este un proiect care contureaza imaginea si suprafetele pentru orice investite. In acest proiect poate aparea si Concept Design-ul.  Aceste proiecte pot sta la baza documentatiei tehnice necesare obtinerii autorizatiei de constructie sau orice alt tip de documentatie necesara entru investitia respectiva (pud, puz, amenajari de interior, antemasuratori pentru materiale sau cataloage de prezentare pentru investitie)

 

Exemple proiecte si studii arhitectura                                                                                         

1. Locuinte colective (blocuri) - presupun investitii majore,  presupun documentatii mai complexe tip PUD si exista si riscuri in ceea ce priveste recuperarea investitiei. De accea in aceste cazuri se realizeaza un anteproiect, unde se poate observa numarul de apartamente sau numarul de metrii patrati locuibili. Avand aceste date investitorul poate sti care este valoarea investitiei si timpul de recuperre al acesteia.


 

2. Zone rezidentiale - cartiere: Un exemplu foarte bun pentru poiecte si studii de arhitectura este Cartierul Ecologic de la Tartasesti. Acest proiect este unic in Romania si deci se stiau foarte putine despre acest tip de lucrare. Pentru a afla detaliile legate de aspect, suprafete si costuri, au fast facute mai multe studii. Este necesar un studiu de urbanism (tip PUZ) pentru a stabili un numar de cladiri ce pot fi construite in zona studiata dar si studii de arhitectura pentru fiecare constructie propusa. Acest studiu de arhitecura a fost necesar pentru a studia volumetria organica a cladirilor, pentru a calcula suprafetele utile si pentru a calcula necesarul de materiale. Toate aceste studii au avut ca scop calcularea pretului pentru fiecare casa ecologica propusa.

             puz reglementari  tranzitie puz puz tertasesti 3D

 


 

 

Va prezentam cateva dintre proiectele propuse de noi sub conceptul de "Arhitectura Organica" si "Arhitectura Ecologica"


Sorteaza dupa:

Bloc apartamente Crangasi

Bloc-apartamente-Crangasi

Casa din pamant si lemn - proiect 1

Casa-din-pamant-si-lemn-proiect-1

Casa din pamant si lemn - proiect 2

Casa-din-pamant-si-lemn-proiect-2


Casa Umbrela - proiect 1

Casa-Umbrela-proiect-1

Casa Umbrela - proiect 2

Casa-Umbrela-proiect-2


dual-art bottom


Valid XHTML 1.0 Transitional

     
  Link exchange  
  Giggle.ro | Calcul-tva.ro | Herbalist.ro