dual art
dual art

dual-art top

Concepte si Tendinte

Comcepte si tendinte - Arhitectura romaneasca                                                                      

 

In aceasta pagina veti gasi studii si proiecte in curs. Prin aceste modele propunem o arhitectura organica, ecologica, eficienta si durabila. Incercam prin acest manifest sa lansam noi tendinte in arhitectura romaneasca. Toate studiile se bazeaza pe conceptele arhitecturii ecologice. Inspirati din formele si proportiile naturale, din armonia existenta in natura, propunem o arhitectura nedistructiva, echilibrata si benefica atat mediului cat si omului.

Si in arhitectura romaneasca au inceput sa se faca simtite tendinte si concepte din arhitectura ecologica. Arhitectura ecologica nu inseamna doar folosirea materialelor pentru constructii biodegradabile ci si modelarea formei cladirii pentru a se adapta la conditiile de mediu si la modul de punere in practica a noilor materiale.

In acest domeniu al cladirilor ecologice se folosese foarte des o abordare organica a formelor, numita si arhitectura organica.

Arhitectura organica nu este o inventie a secolului XXI ci este preluata de la predecesorii nostri, fiind deasemenea dezvoltata de marele arhitect spaniol Antonio Gaudi.

 

Antonio Gaudi                                                                                                                      

Antonio Gaudi, unul dintre cei mai mari arhitecti, a promovat arhitectura organica in lucrarile sale celebre precum: Palatul Guell, Parcul Guell, Casa Mila, catedrala dedicată Sfintei Familii (Sagrada Família). Arhitectura propusa de el ramane una avangardista, unica si impresionanta. Lucrarile lui sunt catalogate acum drept patrimoniu mondial.

Constructia in forma de nautilus din Mexico City a fost proiectata ca locuinta organica si ecologica. Acesti arhitecti au dus mai departe conceptul de arhitectura organica folosit de Gaudi.

 

[Inapoi pe pagina  HOME]


Sorteaza dupa:

Casa Umbrela

Casa-Umbrela


dual-art bottom


Valid XHTML 1.0 Transitional

     
  Link exchange  
  Giggle.ro | Calcul-tva.ro | Herbalist.ro